Passers-by in Main Street, Jamestown, may have noticed the current works taking place at the Post Office building, where a hole is being knocked into the Veranda wall, adjacent to The Star.

Head of the Environment and Natural Resources Directorate, Paul McGinnety explained that this project had been in the pipeline for a long time, but these works – to provide wheelchair and pushchair access to the front of the Post Office – are now taking place.

Paul said:

“There is currently wheelchair and pushchair access to the Post Office building via the rear entrance. But members of the public have raised concerns that this access (which includes buzzing for help to lower the wheelchair ramp) is inconvenient and often time consuming.

“By providing wheelchair access to the front of the building, the more vulnerable members of society, plus parents, grandparents and visitors with push chairs are able to easily access the building, more quickly and conveniently.”

Councillor Les Baldwin, Chairman of the Social Community and Development Committee added:

“I think the major benefit will be that wheelchair and pushchair users will be able to more easily use the facility to watch parade events, beginning this Christmas season, from this major public vantage point. Improved accessibility for all, wherever feasible, will be supported by SHG.”

SHG

6 December 2013

Leave a reply

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

required